Dzisiaj Uczestnicy Projektu na zajęciach warsztatowych z zakresu zdrowego stylu życia poznali w korzyści płynące ze zdrowego odżywiania, a także zasady przygotowania posiłku uwzględniające zasady racjonalnego odżywiania. W praktycznej części warsztatów przygotowali marchewkowe muffinki - zdrową przekąskę, która nie tylko ma niepowtarzalny smak, ale także pozytywnie wpływa na zdrowie i samopoczucie. Marchewka ma wiele właściwości korzystnie wpływających na organizm człowieka, m.in. wzmacnia naczynia krwionośne, poprawia wzrok, obniża poziom cholesterolu i oczyszcza ciało z toksyn. Po obróbce termicznej wzrastają również właściwości antyoksydacyjne marchewki. Można więc śmiało uznać, że babeczki marchewkowe są jednocześnie i smaczne, i zdrowe. Muffinki marchewkowe w wersji fit są jeszcze zdrowsze, ponieważ przy ich przygotowaniu całkowicie rezygnuje się z cukru.